Sosyal Medya

Güncel

Suikastçı Özbek Sobir’i Herkes Biliyormuş

‘Özbek Hoca’ lakaplı Abdullah Buhari’nin Zeytinburnu’nda 10 Aralık’ta katledilmesiyle ilgili önemli detaylar ortaya çıktı.



Özbek Hoca’nın da olduÄŸu 9 kiÅŸiyi öldürmek için Özbek istihbaratçı Sobir Shukurov’dan talimat aldıklarını iddia eden 4 kiÅŸi isimleri polis ve savcıya verdi. 3 ay sonra cinayet oldu. Polis ise cinayetten sonra azmettirici olarak Sobir Shukurov’u yakaladı.

ÖZBEKÄ°STAN’daki Demokratik Erk Partisi’nin BaÅŸkanı Muhammed Salih 1991’deki seçimi Ä°slam Kerimov kazanınca baskılara dayanamayarak ailesiyle Türkiye’ye sığındı. Çeçen asıllı Türk vatandaşı Alican E. aÄŸustos başında Muhammed Salih’in oÄŸlu Timur Salih’i aradı. Kendilerine yönelik bir suikast planını deÅŸifre edeceÄŸini söyledi.

PENDÄ°K’TE GÄ°ZLÄ° TOPLANTI
Timur Salih 19 AÄŸustos’ta Pendik’teki bir kafede Alican E., Çeçenistanlı Sultan K. ve Gürcü olduÄŸunu söyleyen Hüseyin isimli bir kiÅŸi ile buluÅŸtu. Sultan K. Çeçenistan’da polis olduÄŸunu anlattıktan sonra, Rus ve Özbek istihbarat servisinin suikast planından bahsetti. 

Sultan K.’nın iddiasına göre, Rus istihbaratçısı Binbaşı Ä°van, aralarında Muhammed Salih’in yanı sıra Özbek Hoca Abdullah Buhari’nin de bulunduÄŸu 9 kiÅŸinin öldürülmesi için Özbek istihbaratçı Sobir Shukurov’u görevlendirmiÅŸti. Shukurov da 250 bin dolar karşılığı cinayetleri kendilerinin iÅŸlemesini istiyordu. 

PASAPORTUN KOPYASI ALINDI
“Ruslar daha önce beni yüzümden ve göÄŸsümden vurdu. Onlardan intikam almak istiyorum” diyen Sultan K. daha sonra Shukurov’a ait Rus pasaportu ve Özbek ehliyetinin fotoÄŸraflarını gösterdi. Timur Salih, Sultan K.’nin kendisine gösterdiÄŸi ehliyet ve pasaportun fotoÄŸraflarını çekti. GörüÅŸmenin sona ermesinin ardından da polise baÅŸvurdu. Alican E. bu görüÅŸmenin ardından Özbek Hoca Abdullah Buhari ile de Zeytinburnu’ndaki bir alışveriÅŸ merkezinde buluÅŸtu. Kendisi hakkında suikast planı yapıldığını, dikkatli olmasını istedi. Terörle Mücadele Åžube MüdürlüÄŸü ekipleri 12 Eylül 2014’te Sultan K., Alican E., Levan G. ile Zelimhan H.’yi gözaltına aldı. Leven G.’nin üzerinden elle çizilmiÅŸ, çok odalı bir otele ait kat planları çıktı. Sultan K. suikast planını detaylı olarak açıkladı. 

BÄ°NBAÅžI Ä°VAN SIKIÅžTIRDI
Sultan K. Sobir Shukurov’la iki kez yüz yüze görüÅŸtüklerini, kendisini cinayetleri iÅŸlemesi için sıkıştırdığını, Sobir’in de Rus istihbaratçı Binbaşı Ä°van tarafından sıkıştırıldığını iddia etti. Sultan K., Alican E., Levan G. ile Zelimhan H. savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldılar. 
SoruÅŸturma dosyası da kapanmış oldu. Özbek imam Abdullah Buhari o tarihten sonra çelik yelekle gezmeye baÅŸladı. Çelik yeleÄŸini giymediÄŸi 10 Aralık’ta, kurucusu olduÄŸu Zeytinburnu’ndaki Ä°hsan Ä°lmi Hizmetler ve YardımlaÅŸma DerneÄŸi önünde sırtından vurularak öldürüldü. Polis aynı gün yaptığı çalışmayla Zelimkhan Makhtiev’i tetikçi olarak gözaltına aldı. MÄ°T’le yapılan ortak çalışma sonucu azmettirici olduÄŸu iddia edilen Sobir Shukurov’u Aksaray’daki bir otelde, cinayete yardım ettiÄŸi iddia edilen Eldar Aslan ise Ankara’da yakalanarak tutuklandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.